KROKETA PATATESH NE FURR

PERBERESIT

 

1 kg patate te verdha

 

2 vez

 

50gr parmexhano

 

150gr djath pica(djath galbanino eshte djathe I bute qe perdoret edhe per koktej )

 

Krip

 

Piper

 

Armuskat

 

 

 Perlyerje,,,,,, 2 te bardha veze ,,miell ,,galet

 

                          

                                                     PERGATITJA

 

Lajme patatet,, I ziejme I qerojme dhe I shtypim si per pure…

 

Hedhim parmexhanon e grire,, 2 vezet kripen piperin armuskat te grire dhe i perziejme mire.....

 

Pastaj formojme disa qofte te medha te rrumbullakta ,, ne qendren e te cilave do te fusim

 

1 kubik te vogel djath galbanino.....pastaj do ti kalojme ne miell ne te bardhen e vezeve

 

Dhe pastaj ne galet.Do ti fusim ne furre ne temperature 200grade per 30 min.....