Menyra si piqet kaposhi

Mbasi e kemi lare kaposhin e kriposim ne te gjitha nishanet e tij ,si brenda qafes,

barku, krahet kofshet, dhe ne pjeset e jashtme.

Tek pjesa e qafes futeni doren me kujdes qe ta veçoni cipen nga mishi dhe me kujdes mbusheni me kripe.

Kjo behet per arsyje qe kaposhi ta mare kripen sa me mire ne kohen qe ne do ta shpojme gjate pjekjes.

Pastaj do ta lyejme me vaje brenda dhe jashte kaposhin ne menyre qe ajo te lyhet mire.

Do te pjekim kaposhin ne nje zjarre te avashem duke e shpuar here pas here

ne menyre qe pjekja te behet  sa me mire.Kaposhin do ta leme ne furre ne nje temperature 160 grade ne fillim.

Pastaj mbasi kaposhi  eshte leshuar (d.m.th ka filluar te nxjerre lyren) ne do ta çojme ne temperaturen 180 grade

dhe do te fillojne ta shpojme here pase here.

Ne kohen qe  eshte pjekur kaposhi ne do ti marrim lengun qe ka nxjerre dhe do ta hedhim ne nje tenxhere.