Patellxhane te mbushura

Perberesit 4 – 5 persona

 

Paterxhane 1 kg

Mish I grire 1 kg

Qepe 4 kokrra mesatare

Domate e grire ose 5 kokrra mesatare

Vaj

Piper krip

Majdanoze arre muskate

Hudher 1 koker

 

 

 

                                            Pergatitja

Marrim patellxhanet i lajme i qerojme ( i heqim bishtin ) dhe i vendosim ne tave dhe i sperkatim me vaj, dhe i veme per tu pjekur.I veme ne temp 200 grade per  15 minuta.

Nderkohe pergatisim kimane.Ne fillim do te skuqim hudhrat deri sa ti dale era ,pastaj mbasi i kemi qeruar qepet i skuqim ne zjarre te avashem bashke me hudhrat.

Ne momentin qe na eshte skuqur qepa ( te jete zverdhur ) ne do te hedhim mishin egrire dhe do ta skuqim edhe kete, ne momentin qe eshte skuqur mishi bashke me qepen ne do te hedhim domaten e grire ose lengun e domates ( ato ne shishe divella ).

E ziejme gati per 15 minuta dhe ne te  ne do te hedhim erezat qe jane shenuar tek perberesit.Do te nxjerim patellxhanet nga furra dhe do ti  çajme mes permes me nje luge gjelle qe ti mbushim me kimane qe kemi pergatitur. Uje do ti hedhim nje gote sa te shpelahet ena qe kemi pergatitur kimane.

E  fusim ne furre ne temperaturen 200 grade gati per 1 ore.