Sallate me perberes te ndryshem

Perberesit

Laker e bardhe (sipas deshires )

Laker e kuqe  ( sipas deshires )

Finokio  gjysem kokrre

1 cope sallator ( trangull turshi)

7 – 8 kokerra ullinj

Dhe  2 luge kafe me krem sallate

 

 

                                                                  Pergatitja 

 

 

Marrim lakren e bardhe lakren e kuqe,  finokion  sallatorin ( ose tranguj )i grijme ne fije te holla .I marrim dhe i i hedhim ne nje kupe sallate dhe i perziejme ,pastaj hedhi, ullinjte.

I perziejm te gjitha bashke dhe me vone do te hedhim kremin e sallates ,dhe i perziejme mire qe kremi te perhapet mire ne gjithe sallaten.

Kur perdorim per sallate kete lloj kremi nuk eshte e nevojeshme qe ti hedhim kripe,

vaj  uthull ,apo limon sallates.